Hírek
2012-12-30

Magyar Hallgatói Antológia – irodalmi alkotások gyűjteménye

A VEHA éppen 15 évvel ezelőtt, a Hallgatói Önkormányzat akkori vezetőinek kezdeményezésére vállalta fel, hogy létrehozza Magyarország első olyan versgyűjteményét, melyek felsőoktatásban hallgató tanulók tollából származnak. Az múlt tisztelete, az akkori pozitív fogadtatás és napjaink értékszemlélete újra élesztette azt az igényt, hogy folytassuk a megkezdett programot és lehetőségeinkhez mérten korunk új, leendő szerzőinek tollából ismét egy csokrot állítsunk össze.

Jelen projekt keretében alapítványunk a mai magyar egyetemi és főiskolai hallgatók verseinek válogatott kiadását tervezi. Az egyetemi és főiskolai évek időszaka az, amikor a fiatalok nyitottak több művészeti ág iránt. Ebben az időszakban sokan írnak verseket. Nem költők ők, és a versek sem minden esetben a nagyközönség számára születnek, de igazi remekművek is találhatók közöttük. Ezeket a remekműveket szeretnénk összegyűjteni, és bemutatni a versszerető, vagy a versolvasással most ismerkedő közönségnek. Mivel a szerzők mai egyetemi és főiskolai hallgatók, így elsősorban az őket érintő és foglalkoztató kérdésekről íródnak ezek a versek, így a hallgatótársak nagyobb érdeklődéssel, megértéssel olvashatják a kötetet, ezáltal kedvet kapva más költők verseinek megismeréséhez is.

A program során verset küldhet be minden magyarországi felsőoktatásban tanuló hallgató magyar, illetve amennyiben a szerző valamely nemzetiséghez tartozik, úgy a nemzeti kisebbség nyelvén is, valamint a Magyarország jelenlegi határain kívül felsőoktatásban tanuló magyar anyanyelvű hallgatók.

További részletek hamarosan az Antológia aloldalon lesznek olvashatók!

 

kérek éresítést, ha új hír jelenik meg


8200 Veszprém, Egyetem 10 - www.veha.hu - ; site configured by: InDaLine